Vinding Ungdoms- & Idrætsforening – Syrenvej 2 – 7550 Sørvad

Spændende foredrag.

Vinding Ungdoms- og Idrætsforening havde inviteret Anja Ringgren Lovén til at holde foredrag tirsdag den 29. oktober i Sørvad Kultur- og Idrætscenter. Der var 185 der havde valgt at bruge aftenen på at høre Anjas gribende fortælling. Tilhørerne spændte over alle aldersgrupper fra helt unge til mere modne tilhørere.

Anja holdt et fantastisk spændende og gribende foredrag. Hun fortalte om hvordan hun fra helt ung havde været grebet af at gøre noget for Afrikas børn. Da hun var ca. 30 år valgte hun at sige sit job op, sælge alle sine ejendele for herefter at rejste til Afrika for at redde udstødte børn.

I 2012 stiftede Anja nødhjælpsorganisationen DINNødhjælp der har til opgave at støtte udstødte børn i Nigeria. I 2016 blev hun af et magasin kåret til verdens mest inspirerende person med Barack Obama som nummer to på listen. Også Dalei Lama var med på listen. Han inviterede hende efterfølgende på besøg hos ham. Her fortalte han hende, at hun var hans store idol, fordi hun havde formået at bygge en nødhjælpsorganisation op fra bunden uden at have en stor kapital og en masse hjælpere til at støtte sig.

Anja fortalte gribende om hvordan børn i Nigeria bliver udstødt fordi de bliver udråbt til hekse. Det kunne de for eksempel blive, hvis en person i deres omgangskreds blev syg. Så skulle ansvaret for det placeres et sted, og det blev ofte et af familiens børn. Efterfølgende blev de tortureret og ofte dræbt. Når Anja hørte om et heksebarn tog hun ud til byen for at overtale indbyggerne til at hun skulle overtage barnet. Anja har for øjeblikket 72 børn på det børnehjem hun driver. Alle på børnehjemmet kommer i skole og de fleste af dem er helt kommet over deres traumatiske opvækst. En enkelt af dem hun har reddet er nu i gang med en universitetsuddannelse. Havde Anja ikke reddet de 72 børn ville de alle være døde.

I pausen solgte Anja trøjer og smykker til støtte for hendes projekt. Anja var særdeles tilfreds med resultatet af salget. Der kom mange penge ind til støtte for Dinnødhjælp.

Som afslutning på arrangementet takkede formanden for Vinding Ungdoms- og Idrætsforening Henrik Storch Anja for et fantastisk gribende og spændende foredrag. Alle syntes det havde været en spændende, men også gribende aften. Det havde givet tilhørerne meget at tænke over.

Formand for Vinding Ungdoms- og Idrætsforening havde en afsluttende overraskelse til Anja, idet han som bestyrelsesmedlem i Lions Trehøje Vest havde en check med til hende, som han overrakte til hende. Pengene blev givet til støtte for hendes fantastiske projekt i Nigeria, et projekt der ikke er uden omkostninger for Anja. Når hun er i Nigeria er hun nødt til at havde politibeskyttelse døgnet rundt, da hun er blevet et oplagt mål for kidnapning.

Såfremt du vil vide mere om Anja, så kan du se meget mere om hende og hendes projekt på hjemmesiden dinnoedhjaelp.dk. Du kan også se en beskrivelse af hende på Wikipedia og hendes organisation DINNødhjælp. Herudover kan du se udsendelserne Anja og Heksebørnene (1 – 3) og Anjas børnehjem (1 – 3). De kan alle ses på DR TV appen

Del denne side
Støt vores sponsorer - De støtter os
Tryk på logo og kom til sponsorens hjemmeside, hvis de har en.
  • Sponsoren har ingen hjemmeside.

    Sponsoren har ingen hjemmeside.

  • Sponsoren har ingen hjemmeside.
  • Sponsoren har ingen hjemmeside.
  • Sponsoren har ingen hjemmeside.

  • Sørvad Fodboldgolf

Adresse
  • Vinding Ungdoms- og Idrætsforening
  • Syrenvej 2
  • 7550 Sørvad
Kontakt
Tilmeld dig nyhedsbrevet
Modtag seneste nyheder direkte i din indbakke

© 2018 Vinding UIF 

CVR: 67554612
Designed by PLICO